Project Description

CROSS-COLLABORATIE TUSSEN CONCLUSION BEDRIJVEN

EEN COMPLEX E-MOBILITY PRIJSSYSTEEM

IN HET KORT

Met 25+ bedrijven in het unieke ecosysteem van Conclusion maakt Mediaan Conclusion deel uit van een divers team dat elkaar inspireert en versterkt. Dit resulteert vaak in onderlinge samenwerking, waardoor we onze klanten de best mogelijke oplossing kunnen bieden. Deze use case is hier een mooi voorbeeld van!

Samen met ons zusterbedrijf First8 ontwikkelden we een intern prijssysteem dat de complexiteit van prijsdata kan verwerken. Dit doen we voor één van de grootste bedrijven dat een netwerk van krachtige oplaadstations voor elektrische voertuigen (EV) bouwt langs belangrijke snelwegen in Europa! Tijdens dit project bieden we onze klant ondersteuning op de volgende gebieden:

  • Prijsconfiguratie
  • Microservices architecture
  • Web development
  • Cloud migratie

HET CONCEPT

Onze klant werkt met B2B partners, waarmee zij prijsafspraken hebben gemaakt voor laadsessies. Om deze prijsafspraken nauwkeurig te beheren en de juiste informatie naar de laadstations te communiceren, is een prijsbeheersysteem nodig. Het doel van het project is om een uitgebreide applicatielogica te ontwikkelen; van tariefmanagement tot prijsstelling van laadsessies.

UITDAGINGEN

Het begrijpen van de prijsconfiguratie is geen gemakkelijke taak, dankzij de complexiteit van de betrokken prijsregels. Deze regels kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals speciale tarieven voor bepaalde partners of verschillende tarieven op weekdagen en in het weekend. Prijsgegevens spelen een cruciale rol in de bedrijfsvoering, waardoor deze nauwkeurig moeten worden geconfigureerd en beveiligd tegen onbevoegde wijzigingen. Verder is het ook essentieel dat de applicatie een historische backtracking mogelijkheid heeft. Bovendien moest ons team zich uitgebreid verdiepen in het E-mobility domein, omdat er een gebrek was aan informatie over de protocollen die worden gebruikt voor B2B use cases.

HET TEAM

Het team was afkomstig van verschillende vakgebieden: Software Engineering, DevOps/ infrastructuur en QA (Quality Assurance). De volgende methoden en technieken worden toegepast:

  • Angular

  • Kotlin/Spring Boot

  • PostgreSQL database

  • Microservices architectuur met event-driven communicatie

  • Open Charge Point Interface (OCPI)
  • Amazon Web Services (AWS)

RESULTATEN

Ondanks alle uitdagingen rondom de ingewikkelde prijsregels en het gebrek aan informatie over de gebruikte protocollen voor B2B use cases, konden we onze klant helpen bij het ontwikkelen van een complex prijssysteem en het migreren van hun bestaande applicatie naar een nieuwe omgeving in de cloud. Niet alleen heeft dit project de kracht van cross-collaboratie tussen Conclusion bedrijven laten zien, maar het heeft ons ook uitgebreide kennis opgeleverd over het E-mobility domein voor B2B en AWS.

WIL JE MEER WETEN?

ANDERE PROJECTEN